Fremtidens Motionscykelløb

Som konsekvens af de senere års ofte voldsomme og uhensigtsmæssige kørsel med diskvalifikationer til følge, er BAKKELØBET sammen med 15 andre motionscykelløb en del af arbejdsgruppen for at udvikle fremtidens sikre motionscykelløb samt medunderskriver af nedenstående statement:

Motionscykelløb er ikke væddeløb, eller et sted, hvor man kan tilsidesætte egen og slet ikke andres sikkerhed. Uforsvarlig kørsel hører ikke hjemme i motionscykelløb. Derfor vil Danmarks Cykel Union, DGI og de største danske cykelmotionsløb stå sammen om at udbrede den gode cykelkultur, med udvikling af et kodeks for deltagelse i motionscykelløb. Vi ønsker, at motionscykelløb fortsat skal være en god og sikker oplevelse for alle, og vi forventer derfor, at alle deltagere bidrager positivt til dette, ved at:

  1. Overholde færdselsreglerne.
  2. Rette sig efter løbsarrangørernes anvisninger.
  3. Vise hensyn.
  4. Have respekt for andre.
  5. Kende egen begrænsning.

Vi håber og tror at alle vore ryttere er enige heri og vil efterleve dette, så vi alle kan få en fornøjelig dag i Danmarks bedste cykel terræn.

Arbejdsgruppen har i 2019 arbejdet videre med en klassificering af Fremtidens Motionscykelløb. Du kan læse mere her på siden i løbet af vinter/forår 2020.

Vi ses til:
Den Østjyske Forårsklassiker BAKKELØBET  - Et af Danmarks bedste motionscykelløb.
Scroll to top